luni, 19 decembrie 2011

Iti mai amintesti Craciunul?

   Mai stie cineva adevarata semnificatie a Craciunului?Va mai aduce-ti aminte bucuria simpla si pura a lui?In era in care copii nu mai colinda ca sunt prea cool sau e rusinos, mamele nu mai gatesc in casa pt ca e prea mare bataie de cap sau nu e timp, Hrusca e demodat, Craciunitele sunt mai tari ca Mos Craciun si cadourile sunt o competitie nu o placere .... deci intreb iar cu indarjire: mai stie cineva ce e Craciunul cu adevarat?
Imi aduc aminte cu mare drag serile calde si simple din copilaria mea, impodebeam bradul in familie ascultand pe Hrusca si razand din orice nimic, faceam planuri pentru venirea Mosului apoi se aprindeau luminile bradului,natural, si colildatorii sunau neincetat la usa.Stateam toti in hol si ii ascultam pe fiecare.
  In ajun pregatirea bucatelor tot in fundal de colinda, tata tragea vinul, toti pana la vecini eram senini si calmi!Acum suntem in stare sa ne calcam in picioare pentru promotii si reduceri de sezon, la cumparaturi e un cosmar si magia sarbatorilor se transforma intr-un chin cu imbrancituri si oameni nepoliticosi, transpiratie si graba continua.
    Craciunul meu e simplu si plini de oameni dragi in compania carora petreci clipe minunate fara mari pretentii sau asteptari, cu miros de sarmale si salata boeuf, miros de portocale si colinde romanesti.
   
            Asa ca intreb din nou: Iti mai amintesti Craciunul?

1 comentarii:

Tudor Enea spunea...

Un Craciun de poveste sa iti fie. De preferinta magic si alaturi de cei dragi!

Trimiteți un comentariu

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Fara Perdea spunem lucrurilor pe nume

Si tot despre mine...

My Birthflower POINSETTIA

"Also known as the Christmas flower, legend has it that poinsettias began as a humble weed. When a little girl – with no means for a grander gift – placed weeds on a church alter, they turned into brilliant red blooms. Symbolizing good cheer and merriment, this December birth flower is a fitting tribute to December`s joyful celebrations."

joy to the world :))