marți, 20 octombrie 2009

Cea mai frumoasa fotografie a crizei


Business-ul cu fotografii de arta nu respecta reguli








“Am incercat sa aduc arta la oameni, sa merg in locuri pe care oamenii le frecventeaza si consider ca aceasta este cea mai buna strategie pentru un business bazat pe relatiile interpersonale”, spune Violeta Sarbu



Galeria Karousel organizeaza expozitia “Made in Romania” a fotografului Andrei Pandele.
Vernisajul reuneste imagini ale perioadei dinainte de anul 1989. Fiecare fotografie spune o poveste si propune instantanee dintr-un timp pe jumatate uitat, care reusesc sa redea un stil de viata, stari, locuri, chipuri si ganduri.



Fotografiile trebuie pescuite, nu vanate.Regizorul Cristian Mungiu a propus in urma vizionarii lucrarilor lui Andrei Pandele, realizarea unei expozitii pentru lansarea celui mai recent film al sau, “Amintiri din epoca de aur”, pentru a da o nota de autenticitate evenimentului.


“Fotografii romani merg pe cai de minima rezistenta; incearca sa faca fotografii cat mai mult in studio si se feresc de imagini dinamice, ori in fotografie nu este nimic repetabil. Asadar, uneori e greu sa gasesti termene de comparatie intre ceea ce se face in Romania fata de strainatate”.

Un alt punct slab in opinia sa este acela ca, inainte de 1989, fotografia oficiala in Romania era pseudofotografia, doar cativa tineri faceau fotografie de arta, iar cei care voiau sa aiba succes se duceau in barca fotografiilor pe reteta, in timp ce altii incercau sa stea in amandoua. Cu toate acestea, exista fotografi romani pe care ii apreciaza, printre care se numara Cosmin Bumbut, Gheorghe Lazar, Dan Dinescu, Radu Sigheti si Bogdan Croitoru.

De asemenea, Andrei Pandele este de parere ca piata fotografiilor de arta din Romania este distorsionata si din cauza ca multi dintre cei care dispun de bani nu au gusturi in ceea ce priveste arta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Fara Perdea spunem lucrurilor pe nume

Si tot despre mine...

My Birthflower POINSETTIA

"Also known as the Christmas flower, legend has it that poinsettias began as a humble weed. When a little girl – with no means for a grander gift – placed weeds on a church alter, they turned into brilliant red blooms. Symbolizing good cheer and merriment, this December birth flower is a fitting tribute to December`s joyful celebrations."

joy to the world :))