miercuri, 26 mai 2010

Unde plateste statul cel mai bine??Ha Busted..Aici sunt banii dumneavoastra!

Desi in 2009 economia intra in recesiune, iar sectorul privat se ajusta puternic, angajatii din unele institutii ale Statului au continuat sa incaseze lefuri considerabile. Statul a cheltuit 1,17 miliarde lei doar pentru salarii in 10 institutii ierarhizate in functie de castigul salarial mediu brut si stimulentele primite anul trecut.

1.Salariul mediu brut incasat de angajatii de la Curtea Constitutionala anul trecut este de 5.747 de lei pe luna, iar institutia nu a beneficiat in 2009 de fonduri suplimentare pentru acordarea de stimulente angajatilor.

Institutia a cheltuit anul trecut 6,13 milioane lei pentru a achita salariile angajatilor, potrivit unui document al guvernului privind castigurile de anul trecut din institutiile statului.

Curtea Constitutionala este unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania, independenta fata de orice alta autoritate publica.

2.Castigul mediu brut incluzand stimulentele de la Ministerul Public a fost in 2009 de 6.004 lei pe luna, institutia utilizand un fond de salarii de peste 372 milioane lei.

Desi Ministerul Public a acordat angajatilor stimulente fiscale, nivelul acestora a fost redus, de 138.717 lei la nivel de institutie.

Activitatea Ministerului Public este organizata potrivit principiilor Iegalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic.

3.Pe de alta parte, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor castigul salarial mediu brut a fost de 6.125 lei pe luna anul trecut, institutia optand pentru neacordarea de stimulente financiare.

Fondul de salarii utilizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor in 2009 s-a ridicat la 48,1 milioane lei, numarul mediu de posturi platite fiind de 655.

4.La Curtea de Conturi castigul salarial mediu brut din 2009 a fost de 6.255 lei/luna, iar cumulat cu nivelul stimulentelor platite de institutie se ajungea la un castig mediu de 6.315 lei/luna.

Curtea de Conturi a avut la dispozitie anul trecut un fond de salarii in suma de peste 103 milioane lei si a mai acordat stimulente de aproximativ 1 milion de lei.

Institutia se ocupa de exercitarea functiei de control asupra modului de formare, de administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public, punand la dispozitia Parlamentului, autoritatilor si institutiilor publice si contribuabililor rapoarte privind utilizarea si administrarea performanta a acestora in conditii de economicitate, eficienta si eficacitate.

5.Numarul de angajati de la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor este destul de redus, insa acestia au fost platiti foarte bine in 2009. Castigul salarial mediu brut de la aceasta institutie a fost in 2009 in suma de 6.735 de lei pe luna.

Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a consumat anul trecut un fond de salarii de aproape 7,7 milioane lei.

6.O situatie similara este intalnita si la Consiliul Concurentei, unde numarul angajatilor este, de asemenea, redus fata de alte institutii publice, insa si aici nivelul castigurilor lunare este ridicat.

Castigul salarial lunar mediu brut de la Consiliul Concurentei a fost de 7.384 de lei in 2009, institutia utilizand un fond de salarii de 27,1 milioane lei.

Consiliul Concurentei este autoritatea administrativa autonoma care are drept scop protejarea si stimularea concurentei pentru asigurarea unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor.

7.Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale a beneficiat in 2009 de un fond de salarii in valoare de aproape 77 milioane lei, castigul salarial mediu brut platit de institutie fiind de 2.044 lei, insa ministerul a acordat importante stimulente financiare.

Incluzand si nivelul stimulentelor, castigul lunar al angajatilor din Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale a urcat la 7,705 lei in 2009.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale este organizat si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Guvernului.

8.In sens opus, Ministerul Afacerilor Externe nu a acordat stimulente in anul 2009, dar plateste angajatii cu un salariu mediu brut in suma de 8.059 lei pe luna.

Fondul de salarii de care a beneficiat Ministerul Afacerilor Externe anul trecut a fost de peste 227 milioane lei.

Mandatul Ministerului Afacerilor Externe este de a asigura realizarea politicii externe a statului roman in concordanta cu interesele nationale si cu statutul Romaniei de membru in structurile europene si euroatlantice.

9.Al doilea cel mai mare castig lunar mediu din institutiile statului se regaeste la Inalta Curte de Casatie, unde castigul salarial mediu brut lunar (incluzand stimulentele) al unui angajat era in 2009 de 8.755 lei.

Institutia a utilizat anul trecut un fond de salarii in valoare de aproape 50 milioane lei si a acordat stimulente financiare de 14.259 lei.

10.Persoanele din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au incasat in 2009 cele mai mari castiguri din randul institutiilor publice, castigul salarial mediu brut al acestora fiind de 9.771 lei pe luna.

Institutia nu a alocat anul trecut stimulente, dar a utilizat un fond de salarii in valoare de aproape 40 milioane lei, in conditiile unui numar de posturi ocupate destul de redus.

Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit din 19 membri, iar durata mandatului membrilor CSM este de 6 ani. De asemenea, hotararile Consiliului Superior al Magistraturii sunt definitive si irevocabile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Fara Perdea spunem lucrurilor pe nume

Si tot despre mine...

My Birthflower POINSETTIA

"Also known as the Christmas flower, legend has it that poinsettias began as a humble weed. When a little girl – with no means for a grander gift – placed weeds on a church alter, they turned into brilliant red blooms. Symbolizing good cheer and merriment, this December birth flower is a fitting tribute to December`s joyful celebrations."

joy to the world :))