miercuri, 28 iulie 2010

Lucruri de facut intr-o viata

   Ce urmeaza mai jos e si lista mea, o lista pe care toti ar trebui sa o avem undeva pentru sufletelul nostru.ENJOY

Sa calatoresti cu balonul.  
O calatorie fascinanta cu balonul deasupra Egyptului, trecand peste Cairo si Luxor. Cel din urma este un oras cu aproximativ 400.000 de locuitori, cu peisaje superbe, situri arheologice si ruine ce constituie unul dintre cele mai frumoase muzee in aer liber. Din loc in loc, pe langa Nil si printre lanurile cu nunate diferite de galben sau verde, rasar temple marete: Karnak, Valea Regilor sau Valea Reginelor.
Nu degeaba in Luxor ajung milioane de turisti in fiecare an, ei putand admira peisajele de jos sau din balon... Pentru galerie de poze si ceva mai multe detalii click aici.

Sa te dai in cel mai rapid si mai inalt rollercoaster din lume.El poate fi gasit in Six Flags Great Adventure din Jackson, New Jersey, si poarta numele de Kingda Ka. 
  Trenuletul atinge o viteza maxima de 206 km/h si urca pana la o inaltime de 140 de metri... O mica demonstratie aici.Sa te urci pe Sydney Harbour Bridge.
Poti vedea superbul orasul australian, de la o inaltime de 136 de metri. Vei fi aproape de Opera House, celebra cladire din apropierea oceanului. Toate detaliile aici.


Sa mergi din copac in copac, in parcul Rincon de la Vieja din Costa Rica.

Exista trasee cu dificultati diferite, intinse pe lungimi si inaltimi variate. Un parc asemanator exista si in Romania, in Brasov. Puteti vedea un clip aici.


 Sa locuiesti intr-un hotel submarin.
A fost deschis deja un complex in Dubai, denumit Hydropolis.
Fiecare camera are aproximativ 70% sticla transparenta prin care se poate observa minunata lume subacvatica. O noapte aici costa 600 de dolari. Detalii aici. Vedeti si 10 acvarii creative.
Sa stai intr-un hotel de gheata, in Suedia.


La 200 de kilometri de cercul polar de nord, in fiecare iarna se construieste un nou hotel cu gheata adusa din raul Torne. Detalii aici.


 Sa mergi cu transsiberianul.

Poti pleca din Moscova spre Vladivostok, intr-o calatorie fantastica de 9.258 kilometri. Detalii aici


Sa petreci solstitiul de vara la cercul polar de nord. 

Soarele va face un cerc pe cer, fara sa apuna. Ai 24 de ore de lumina perfecta. Detalii aici

Sa bei bere la Oktoberfest.

Eveniment intins pe 16 zile, in septembrie, in Germania. Peste sase milioane de oameni vin aici in fiecare an. Detalii aici
Sa mergi pe clasica si splendida autostrada 66 din SUA.

Daca se poate, intr-un Ford vechi, Mustang preferabil :D, sau un Cadillac. Detalii aici.
Sa stai intr-un cort de beduin in Wadi Rum, Iordania.

Renunta la confort si patrunde in tainele vietii nomade, cu cerul liber, cu nisip si roci in toate partile. Detalii aici.

Sa faci o baie in Marea Moarta.

Este situata la 424 de metri sub nivel marii si are destula sare cat sa plutesti fara probleme. Mai precis o salinitate de 34%. Detalii si poze aici.


  

Sa mergi pe un ghetar.

Un exemplu excelent este Perito Moreno, aflat in parcul national Los Glaciares si Patagonia. Detalii aici.Sa vezi o racheta care paraseste pamantul, la Kennedy Space Centre din Florida.
Detalii aici Poze cu spatiul aici.


Sa sari cu parasuta de pe o stanca inalta din Norvegia.

Privelistea e superba. De sus, prin fiorduri poti vedea orci dansand prin apa albastra. Detalii aiciSa faci rafting pe raul Colorado, prin Marele Canion.

Ai aproximativ 300 de mile de cascade mici, meandre, roci periculoase si adrenalina secretata in cantitati mari. Detalii aici.Sa dansezi la carnavalul de la Rio, la inceputul perioadei Lent.

Dureaza patru zile si inseamna desfasurari spectaculoase de care, dansatori si femei frumoase. Mazare stie. Detalii aiciSa faci scuba diving la Marea Bariera de Corali.
Detalii aici.
Sa mergi prin El Caminito del Rey.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Fara Perdea spunem lucrurilor pe nume

Si tot despre mine...

My Birthflower POINSETTIA

"Also known as the Christmas flower, legend has it that poinsettias began as a humble weed. When a little girl – with no means for a grander gift – placed weeds on a church alter, they turned into brilliant red blooms. Symbolizing good cheer and merriment, this December birth flower is a fitting tribute to December`s joyful celebrations."

joy to the world :))