miercuri, 8 septembrie 2010

Cine profita de cine?

Seful nu mai e numit sef daca nu se impune peste toti, profitand de pe urma fiecaruia; chestia asta se intoarce cand un meserias vine la tine cu "sefu' ai o tigara?" si profita de tine lucrandu-te frumusel pe plan psihologic. Hartia igienica profita de om pentru a fi putin mai libera, saturandu-se sa tot stea sul. Aerul e un mare profitor, pentru ca stie ca n-ai curaj sa nu-l lasi sa intre in tine; se incalzeste trecand prin porii Lambert si, iesit din fosele nazale, urca spre cer. Prietenii sau asa-zisii prieteni sunt in stare de orice sa te darame pentru binele lor, pentru ca binele poate insemna scop si scopul scuza mijloacele. Al nabii Machiaveli asta. Crezi ca uitandu-te intr-o oglinda te folosesti de ea, insa sticla argintata pe o parte profita de tine, amuzandu-se cu imaginea reflectata. Crezi ca, alergator de performanta fiind, ai toate meritele pentru trecerea liniei de finish primul, insa daca te uiti pe capturile foto, adidasii sunt primii care depasesc linia de multe ori. Profitorii. Ii dai jos si apoi se lauda pe hol sau prin sertare, scotand limba la ceilalti... Treci prin viata, ajungi sa ai copii si te lasi pacalit de fiecare data. Si inteligenta Telcu... Mai scoate o suta de mii. La batranete, daca nu te-ai pricopsit cu Parkinson, Alzheimer sau altele de ordin mental, tot risti sa fii depus intr-un azil, sa ti se ia casa si sa nu te mai viziteze copiii care stau la trei pasi de tine. Daca ai noroc, poti fi tinut dupa moarte la geam ca sa te vada postasul si sa mai aduca pensia. Chestia asta, fara formol, nu tine totusi mult. Incepe sa puta. Viermii profita de tine, hranindu-se copios. Depinzand de cum ai trecut prin viata, apoi mai profita de tine Dumnezeu, sau celalalt. Daca al doilea te roteste intr-un cazan cu smoala, primul te pune sa te intalnesti cu profitori mai vechi, iertati din prea multa mila.

  Toate lucrurile profita de tine si uiti ca tu, intr-o prea mica masura, profiti de unele. Ai putea sa te faci sef, ai putea sa iei o pozitie umila si sa te duci la cineva, spunand "sefu' ai o tigara?". Poti sa lasi hartia sul. Poti sa-ti tii respiratia. Sa nu-ti faci niciun prieten si sa nu ai scopuri. Nu te face alergator de performanta! Sa nu faci niciun copil. Sa nu ajungi la batranete. Ai putea sa mananci si tu viermi; mai e unul la televizor care face asta. Ai putea sa te crezi Dumnezeu. Ei bine, pana aici.

Mai bine lasa lucrurile sa profite de tine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Fara Perdea spunem lucrurilor pe nume

Si tot despre mine...

My Birthflower POINSETTIA

"Also known as the Christmas flower, legend has it that poinsettias began as a humble weed. When a little girl – with no means for a grander gift – placed weeds on a church alter, they turned into brilliant red blooms. Symbolizing good cheer and merriment, this December birth flower is a fitting tribute to December`s joyful celebrations."

joy to the world :))