vineri, 17 septembrie 2010

Rautatea din noi ...


E placere, e nativa sau e doar in firea noastra?Am multe raspunsuri la intrebarea asta.Poate din cauza alienarii sociale si a modificarii perceptiei celorlalte persoane, prin prisma banului si a concurentei, degenerarea conceptelor valorice, lipsa practicarii activitatilor de echipa si a miscarii, elemente prezente peste tot in viata omului modern ca frustrari, zgomot, disperare, nesiguranta, concurenta acerba, lipsa prietenilor, lucruri care alcatuiesc un tablou perceptual diabolic persoanei expuse, aceasta ajungand sa se raporteze la lumea pe care o percepe si actionand in conformitate cu imaginea care si-a facut-o.
Lipsa de credinta ar mai fi un motiv de discutat, apoi...lipsa educatiei sau educatia in directie gresita. Si or mai fi si altele care nu le stiu... doar e uman sa ''filozofam'' cum se zice :)).
Eu nu cred ca exista oameni rai, doar oameni care au luat-o pe cai gresite si fac lucruri rele. Un factor important consider a fi ca de mici copii toti sa primim o educatie buna si multa afectiune pentru ca in lipsa acestora, in special a dragostei se pot dezvolta diferite probleme ramanand goluri pe care multi tind sa le umple exact cu emotii negative datorita durerii cauzate de golul lor emotional.
Si atunci cine e de vina ca e atata rau? noi ca nu suntem atenti, nu suntem in stare sa iubim cu adevarat.
Aceasta rautate tine si de foamea anumitor oameni, eu personal si nu ma indoiesc ca si voi, am avut de suferit din aceasta cauza. Cred ca pentru ei , a fi rau este ca aerul, nu pot trai fara sa faca rau, poate fi o conditie fara de care nu concep desfasurarea in bune conditii a mizerabilei lor vieti de vierme fara vreo speranta,fara nici un pic de aspiratie spre ceea ce este nobil si frumos in trecerea aceasta atat de rapida de la stadiul de existenta fizica la aceea de existenta (mult superioara) spirituala! Pacat, sunt atatea lucruri frumoase si utile omului care ar trebui infaptuite pe acest pamant, incat ne coplesesc prin numarul lor....Vor mai trece foarte multi ani pana ce omul va intelege acest lucru; asta bineinteles daca o sa avem ragazul necesar unei astfel de ridicari din mocirla in care ne aflam.Omul nu a fost creat pentru rautati, dar a evoluat intr-o directie gresita!
Rautatea persista, insa ea este "cumintita" sau nu cu ajutorul educatiei, anturajului, a faptului ca am evoluat ca specie si ni s-a bagat in cap ca "nu e bine sa facem rau". Altfel, rautatea s-ar fi aratat mult mai strident. Credeti ca omul e rau acum, ca a evoluat gresit ?Cautand in istoria omenirii vom putea obseva ca inca din evul mediu existau mult mai multe atrocitati.
Foarte multi oameni sunt rai pentru ca in viata lor jalnica nu se intampla nimic,sunt inculti ,involuati,lipsiti de educatie si bun simt si atunci ei se "hranesc" si se "distreaza" pe seama altora si cauta mizeria de mahala peste tot si daca n-o gasesc o fabrica si sunt foarte fericiti si satisfacuti! Dar sunt si mai satisfacuti atunci cand sunt bagati in seama,si sunt extaziati cand si altii se coboara la nivelul lor in mocirla. Nu sunt demni decat de mila si trebuie evitati in orice imprejurare.
                        Mai avem multe secole de evolutie pana sa ajungem la o ameliorare simtitoare.

Va reamintesc totusi ca : un om inteligent nu se plictiseste niciodata,trageti concluziile singuri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Fara Perdea spunem lucrurilor pe nume

Si tot despre mine...

My Birthflower POINSETTIA

"Also known as the Christmas flower, legend has it that poinsettias began as a humble weed. When a little girl – with no means for a grander gift – placed weeds on a church alter, they turned into brilliant red blooms. Symbolizing good cheer and merriment, this December birth flower is a fitting tribute to December`s joyful celebrations."

joy to the world :))