luni, 6 februarie 2012

I-auzi?

 O fi rau sa stai cu castile pe urechi toata ziua?Dar de betisoarele de urechi ce parere ai?


Mai e si curentul, toata lumea incepand cu mama ne spune sa ne ferim de el.O chestie rea pe care o intalnesti frecvent inclusiv la persoanele pe care tot timpul ''le trage''.Hai sa vedem din ce am citit ce va pot impartasi si voua.
  Curentul si raceala nu au nici o legatura.Frigul nu ''curenteaza'' deoarece raceala e produsa de virusi fiind o boala infectioasa.Legatura este doar faptul ca virusurile circula prin intermediul curentilor de aer.E simplu, cand cineva stranuta, tuseste chiar si atunci cand vorbeste in mica masura se expulzeaza in picaturi microscopice virusuri care se deplaseaza pana la 150 km/ora.Astfel evitati persoanele care prezinta simptome ramanand la cel putin un metru distanta, spalati mainile foarte des, evitati zonele aglomerate si atingerea nasului si gurii.
   Infundarea urechilor in masina si avion este defapt un efect la presurizare si depresurizare.Durerile de urechi si senzatia de infundare si scadere a auzului sunt o acumulare de lichid in urechea medie, in spatele timpanului din cauza variatiilor de presiune.
   Betisoarele igienice, problema?Cata vreme le folosesti corect si cu atentie nu e nici o problema.Corect adica nu exagera cu dorinta de a curata urechile, fara gesturi prea energice deoarece poti impinge un dop de ceara spre timpan.Cele mai recomandate sunt betisoarele cu opritor, cele folosite pentru bebelusi.
   Da muzica mai incet in timp ce folosesti castile.Nervul auditiv oboseste deci e foarte important si sa faci pauze nu sa asculti neincetat.Aceasta este cauza cresterii cazurilor de hipoacuzie la tineri.Foarte important este si faptul ca este un obiect de uz personal, nici o casca nu se imprumuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Fara Perdea spunem lucrurilor pe nume

Si tot despre mine...

My Birthflower POINSETTIA

"Also known as the Christmas flower, legend has it that poinsettias began as a humble weed. When a little girl – with no means for a grander gift – placed weeds on a church alter, they turned into brilliant red blooms. Symbolizing good cheer and merriment, this December birth flower is a fitting tribute to December`s joyful celebrations."

joy to the world :))