miercuri, 17 februarie 2010

Jocuri ale Copilariei

E ciudat, ma uit in jurul meu si constat ca nu mai exista copilarie, ceea ce vad nu seamana cu ce stiu eu ca este copilaria.Copii care injura, care sunt prea ocupati sa fumeze in scari de bloc sau sa se injure, sa nu mai vorbim de droguri.S-a dus treaba asta cu jocurile.In era messengerului nu mai e nevoie de zambete, de plansul acela cand fugeai ca un nebun la prinsa si cadeai de faceai o super julitura :)) Ce vremuri.Vrei sa fii prietena mea a fost inlocuita de “add” si se realizeaza printr-un click de mouse.Citeam undeva ca: Asistam la generatia copiilor fara vanatai. Acum au maxim bataturi la degete.:))))




Jocuri ale Copilariei   
   Ma rugam de mama cu orele cand faceam cate o pozna, ma pedepsea cu inchiderea in casa, iar pe geam se auzeau prietenii mei cum radeau si chicoteau, alergau iar eu muream de ciuda cu nasul lipit de geam.
 Sa ne aducem aminte cateva jocuri:

 Leapsa! Erau mai multe variante. Pe culori, pe tari etc. Spuneai culoarea si ramaneai nemiscat, astfel incat nu mai putea sa te prinda. te debloca un alt coleg.


Sotron! Il jucau in general fetele…

Flori, fete si baieti! Aici aflai cine te place, puteai face declaratii pe ocolite… Batea inima ca nebuna, te uitai pe furis la cel/cea care iti era drag si te rugai sa fie reciproc, poate afli, poate cine stie.:)) As vrea sa imi mai bata inima asa cateodata....
Un joc care il uram, niciodata nu am jucat, baietii erau mesterii, ii uram cand jucau Pac – pac! Cu tevile de cornete! Ne terorizau pe noi fetele si trecatorii :))
 V-ati ascunselea!Era mai urat cand te ascundeai prea bine ceilalti se plictiseau sa te mai caute si stateai ca prostanacul ascuns o gramada de vreme..

  Cazemata! Bucuria iernilor lungi de altadata.Oameni de zapada si fortarete, lupte cu bulgari si MOZOALE :)) of doamne ce vremuri.Fugeam de baieti de frica ca voi merge iar acasa sau la ore uda learca de la bataia cu zapada pe care mi.o aplicau dragii mei amici.SUPER

   Elastic, baba oarba, Ratele si vanatorii, tara,tara vrem ostasi .... offf ce vremuri
   Chiar daca societatea moderna incearca sa creeze indivizi dependenti si cu tendinte infantile, exista totusi momente si contexte potrivite pentru a redeveni copil fara teama ca vei putea fi etichetat ca si “coborat la mintea copiilor”.

Capra si lapte gros!
 
Chiar asa neajutorati si vulnerabili, copii sunt protejati de o anumita curatenie sufleteasca si de o limpezime a privirilor, pe care nevoile si necazurile de tot felul cu greu le pot sterge. Copii vad lumea in culorile puritatii si frumusetii. Sa incercam sa protejam aceasta lume interioara de mare valoare, sa nu le-o rapim pe nedrept celor care o au si sa incercam sa o reconstruim pentru cei care au avut ghinionul sa se nasca direct pe ruinele lumii distruse de adulti.
 
Ni se mai spune cateodata: “Nu fi copil!”. Dar ce ar fi daca, din cand in cand, am ignora santajul emotional si manipularea, statutul social si rolurile de adult pe care trebuie sa le ducem la capat zi de zi. Cate nu putem face, redevenind copii! Putem sari sotronul intr-un picior, putem scoate limba la cine ne-a suparat si putem arunca cu bulgarii din zapada ce va veni!
Uitati grijile, amintiti-va sa va bucurati ca si cum fiecare zi ar fi o noua zi. Daca nu am fi mereu atat de ingrijorati, am vedea ca fiecare zi chiar este una noua, poate chiar purtatoare de surprize placute. Sa ne bucuram de momentele vietii noastre ca de cadourile nedesfacute care ne asteptau cuminti, dimineata, sub brad. Avand sufletul plin de bucurie, le putem impartasi surprizele si altora.
 
EnjoY LiFe va spun pentru a mia oara.Kissez

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Nu rade de prostia din jurul tau, ia atitudine!

Fara Perdea spunem lucrurilor pe nume

Si tot despre mine...

My Birthflower POINSETTIA

"Also known as the Christmas flower, legend has it that poinsettias began as a humble weed. When a little girl – with no means for a grander gift – placed weeds on a church alter, they turned into brilliant red blooms. Symbolizing good cheer and merriment, this December birth flower is a fitting tribute to December`s joyful celebrations."

joy to the world :))